mun. Chisinau, str. Ghidighici 1/2
  • Română
  • Rusă

O suprafata artificiala/sintetica pentru fotbal necesita o baza stabila si un sistem de drenaj, de permeabilitate a apei in exterior. Desi apa poate patrunde cu usurinta prin straturile gazonului sintetic/artificial, partea de acoperire a infrastructurii trebuie sa aiba o panta pentru scurgerea apei de pe gazon in cazul ploilor torentiale.
Panta unui teren de fotbal de tip de gazon artificial/sintetic trebuie sa fie de preferinta de 0,2 % -o,4 % si sa fie directionate astfel:
Drenajul unui teren de fotbal acoperit cu o suprafata artificiala/sintetica este necesar atunci cand infrastructura nu are o permeabilitate a apei suficient de buna. In acest caz sistemul de tevi este instalat de obicei paralel cu axa longitudinala a terenului.
Infrastructura bazata pe piatra sparta ,fara beton sau asfalt trebuie sa fie facuta pe o baza care sa permita scurgerea apei de pe gazonul artificial/sintetic.Aceasta infrasctructura trebuie sa aiba panta de 0,2%-o,4%.
Grosimea stratului pentru fundatia gazonului sintetic/artificial trebuie sa fie de cel putin 15 cm atunci cand este compactat.Acest strat poate sa fie din piatra sparta,pietris sau un amestec de substante minerale .Materialul trebuie sa fie foarte bine compactat,in straturi .Se acopera cu un strat de 10-12 cm de pietris amestecat cu nisip si foarte bine compactat.Este indicat sa se apeleze la specialisti cu experienta in domeniul constructiilor de terenuri acoperite cu gazon sintetic/ artificial ,pentru a nu avea neplaceri dupa montarea gazonului artificial/sintetic.
11072008(005)DSCF0087Фото0269image3Искусственный-газон